- utrustad med TEAS

Först satte vi en helt ny krocksäkerhetsstandard med våra i dag världskända transportburar. Nu gör vi detsamma med våra takboxar som går under varumärket Carrier.

Finns i två storlekar

En mindre bagagebox för att underlätta vardagen med att få undan bagage från bilen för en säker och bekväm resa. Denna lite mindre takbox kan med fördel sitta kvar på taket större delen av året för att ge dig frihet att packa det du behöver och kanske lite till.

I vår större skidbox kan du såklart packa familjens skidor och övrig vinterutrustning när det bär i väg för vintersemester, eller annat som behövs för ert sommaräventyr.

Krocksäker utöver det vanliga

MIMsafe Carrier L Skidbox i vinterlandskap

Vi på MIMsafe arbetar med krocksäkra transportlösningar i allt vi gör, därför vill vi att även din takbox ska sitta säkert på biltaket. Den ska inte behöva lossna och skada andra vid en krock. Inte heller behöva gå sönder så packningen far i väg ut i trafiken.

Därför har vi byggt vår Carrier med vårt snillrika och patenterade TEAS-system, The Energy Absorbing System. En teknik som hjälper att fånga upp de krafter som uppstår vid en kollision. Enkelt utryckt skulle man kunna säga att systemet gör krocken ”mjukare”.
Liksom våra transportburar klarar Carrier krockkrafter upp till hela 26g. Takboxen stannar kvar på biltaket med bagaget kvar i boxen i tester gjorda med maxlast 75 kg i 50 km/h. Dessa påfrestningar finns det ingen annan takboxtillverkare som klarar i dag.

Carrier takboxar har dubbla skal vilket ger en robust konstruktion.

Robust

Carrier har dubbelsidiga skal för ökad stabilitet. Det känner du både i själva handhavandet och under tiden du kör. Det känns rakt igenom att de är en premiumtakbox.

Carrier takboxar har integrerat lås

Lockable

Carrier är självklart låsbar så att du vet att bagaget är i tryggt förvar när du behöver ta en paus på din resa eller lämnar takboxen lastad över natten. Låsen är utrustade med gummiskydd för att undvika smuts, väta och isbildning.

Carrier takbox har lastöglor integrerat i TEAS

Load loops

Carrier är utrustad med kraftiga lastöglor för maximal säkring av lasten. Dessa ingår i vårt krocksäkerhetssystem som sitter i våra takboxar och som vi kallar för TEAS, The Energy Absorbing System.

MIMsafe Carrier takbox har integrerad lampa

Interior lighting

Carrier hjälper dig med belysning vid packning i mörker med hjälp av en sensoraktiverad lampa som tänds när du öppnar takboxen. Hur smidigt som helst!

Carrier Takbox har matta på golvet

Non-slip protection

Carrier takboxar är utrustade med en slitstark och tvättbar matta som hjälper till att hålla lasten på plats.

MIMsafe Carrier Takbox Snabblås

Quick Fastening

Carrier spänns säkert och snabbt fast på takräcket med hjälp av sina Quick Grip-klor. När du hör ett ”klick” från skruvratten vid monteringen så vet du att Quick Grip gjort sitt jobb och att takboxen sitter som den ska.

Film på när Carrier Bagagebox krocktestas i 50km/h

Krocktestad i 26g

Carrier sitter tryggt kvar på taket utan att skada andra – även vid högre krockhastigheter. Den är krocktestad med ett krockvåld ingen annan takbox på marknaden klarat. Carrier takbox klarar en frontalkrock med en last på 75kg i 50km/h med en accelerationskraft på hela 26 g.

MIMsafe Carrier takboxar kan öppnas från båda sidor

Openable from both sides

Carrier kan du öppna från båda sidorna. Därför kan du alltid undvika den trafikerade sidan när du ska packa eller packa ur din takbox. Allt för din egen säkerhet.

Carrier takbox testas i miljölabb

Climate Tested

Carrier har genomgått omfattande tester. Allt från kraftigt regn och tuffa vindförhållanden till extrem hetta och köldtest. Du ska känna dig säker på att du köpt en takbox i premiumklass.

Streamlined
Openable from both sides
Quick anchoring system
Energy absorbing technology
Slim design

World’s safest roof box system

Carrier takbox är ett hjälpmedel för att ta last då bilens utrymmen inte räcker till. Den är smidig och lätt att placera på taket och har en volym på 280-380 liter.

Du kan naturligtvis öppna den från båda sidorna. När du öppnar takboxen har du även belysning inne i boxen som underlättar för dig att hitta bland ditt bagage.

Inne i takboxen hittar du också krocktestade lastöglor som ingår i vårt säkerhetssystem och som du använder för högsta säkerhet när du surrar fast din last.

På takboxens golv finner du en tvättbar och slitstark matta i svart som hindrar lasten från att kana.

MIMsafe Carrier med TEAS – Marknadens säkraste takboxsystem

For you and your fellow road users’ safety, we have set a completely new crash standard. We have tested our roof box at a speed of 50 km/h at a crash pulse in accordance with the ECE R17 standard. The test showed that the roof box can withstand a force of up to 26g.

  • TEAS står för The Energy Absorbing System. Det är MIMsafes patenterade krocksäkerhetssystem som i våra takboxar består av fyra krockelement tillsammans med sex mycket starka lastöglor.
  • TEAS krocksäkerhetssystem fungerar så att krocken absorberas, eller fångas upp, och blir ”mjukare”. Detta gör till exempel att våra Carrier takboxar klarar av krockar i högre hastigheter än våra konkurrenter och därmed sitter kvar på taket utan att skada andra.
  • Fordonsindustrin krocktestar i 26g. Därför väljer vi också att ta höjd för säkraste produktsortiment genom att krocktesta i 26g.
TEAS gör takboxen mer krocksäker