Skip to main content
Nyheter

Uppskattat event i nya fabriken

By 2021-12-13No Comments

Samarbete med hunden i centrum

”Vill höja kunskapen om hundens säkerhet”

”Vill få andra att fundera över hundens säkerhet”

”En perfekt match!”

Måste få tydliga krocktestregler”

Anders Bagge med sin äkta hälft Johanna Lind Bagge var eventets stora dragplåster när samarbetet med deras Hunden i Centrum och MIMsafe presenterades den 21 november.
Även MIMsafes helt nya produkt – den krocksäkra bagageboxen fick stor uppmärksamhet.

Allt hände på en uppbyggd scen mitt i MIMsafes nya fabrik dit företaget flyttar hela sin produktion i början av 2022. En fabriksbyggnad på 14.000 kvadratmeter där kunder, affärspartners, leverantörer, politiker och samtliga anställda fanns på plats och fick veta varför MIMsafe och Hunden i Centrum gör gemensam sak.

– Ett klockrent samarbete. Vi arbetar båda för att skapa ett bättre hundsverige där hundens säkerhet är en av de viktiga beståndsdelarna, berättar Anders Bagge.

Johanna Lind Bagge var också tillsammans med riksdagsledamoten Ann-Sofie Alm (M), rörande överens om att det måste införas regler för hur hundburar krocktestas.

– Man ska inte bara kunna skriva ”krocktestad” i en annons utan att berätta hur den är krocktestad. Det är att lura hundägarna, konstaterade Johanna.

Därför har Ann-Sofie Alm lagt en motion till riksdagen om detta.

– Något måste göras. Alla burar måste testas på samma sätt annars är det svårt för kunden att avgöra vad som är vad. Jag vill även ställa ministrar till svars varför det inte finns några regler för krocktester av hundburar.

I Sverige finns, enligt Jordbruksverket i dag över en miljon hundar fördelat på 754 000 hundägare. För MIMsafes grundare Mats Björnetun och vd Gert Olofsson, handlar samarbetet med Hunden i Centrum att höja kunskapen om hundägandet.

– Med vårt samarbete tillsammans med Hunden i Centrum ser vi en chans att kunna vara med att utbilda hundägare för att nå en större förståelse kring säkerhet både för hunden och dess ägare.

Titta gärna på filmerna från vårt event. Hela programmet från scenen finns med samt fyra korta intervjuer.

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0)10 55 00 452

sv_SESvenska