Skip to main content
Nyheter

Tvåårig vorstehn räddad av VarioCage

By 2022-08-25No Comments

Hera

MIMsafes VarioCage räddade tvååriga vorstehn Heras liv i våldsam bilolycka.

– Ni har räddat Heras liv, vi är så tacksamma, hälsar matte Hanna när vi pratas vid.

Olyckan var riktigt allvarlig. Hanna och Hera färdades på vägen i gryningstid i början av juni i år när olyckan inträffade.
Bilen slog runt ett helt varv för att till slut hamna på sidan med förardörren nedåt. Hanna fick kravla sig ut ur bilen genom passagerardörren på sin VW Passat Alltrack.

– När jag väl tagit mig ut ur bilen var det några nervösa sekunder tills jag tog mig till bagageutrymmet. Det var helt tyst där bak så jag anade det värsta.

Men när hon väl fick se sin kära Hera blev hon alldeles varm.

– Oj, det var många tankar som for runt just då, men när jag såg hennes ögon blev jag så lättad. Hon var vid liv! Jag är så tacksam över att vi valde MIMsafes burmodell VarioCage. Vi gjorde det valet eftersom den just klarar krockar från alla håll och så hände det här. Återigen, vi känner stor tacksamhet.

Buren har fungerat precis som den ska vid den här olyckan. Den har krympt ihop tack vare sin deformationszon, för desto mindre plats hunden får i buren vid en kollision, ju säkrare är hunden visar MIMsafes krocktester.

– Alla våra krocktester är gjorda med metoden ”Safe Pet Crate Test”, vilket vi är ensamma om på marknaden. Dessa görs i en riktig bilkaross så vi verkligen ser hur våra burar fungerar vid en krock. I tillägg gör vi ytterligare omfattande tester för att säkerställa att buren skall vara så säker som möjligt, då känns det naturligtvis extra bra när vi kan konstatera att buren gjort sitt jobb för att skydda Hera och övriga familjen, berättar MIM Constructions vd Gert Olofsson.

Även burens övriga säkerhetssystem fungerade som de skulle och när räddningstjänsten väl var på plats fick de ta bort den tillknycklade dörren för att få ut Hera.

– Att burdelar inte lossnar i en kollision och att baksätespassagerarna sitter säkert har varit primärt för oss i vårt utvecklingsarbete. Den inbyggda deformationszonen som finns i vår bur VarioCage förhindrar både att burdelar tränger in genom ryggstödet, med allvarliga skador som följd – och att baksätespassagerarna inte heller får några burdelar i nacken, allt för att undvika allvarliga whiplashskador, fortsätter Gert Olofsson.

Hannas nacksmärtor hon fick efter olyckan försvann efter någon vecka och Hera undersöktes av veterinär som konstaterade att hon inte fått några skador.

Nu ser både Hanna och hennes sambo fram emot höstens jakt tillsammans med Hera.

– Ja, vilken härlig känsla det kommer att bli att få jaga med Hera efter det som hänt. Vi har kommit henne än mer nära efter olyckan och vill göra så många saker som möjligt tillsammans henne nu, avslutar Hanna.

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0)10 55 00 452

sv_SESvenska