Skip to main content
Nyheter

Två år efter bilolyckan

By 2020-03-20juni 29th, 2020No Comments

Nadjas hundar oskadda trots den kraftiga kollisionen

Stolt Nadja med sin Troja på prispallen

Plötsligt får Nadja möte på motorvägen. Kollisionen är ett faktum.
Mirakulöst nog överlever både Nadja - och hennes två hundar - som färdades i buren VarioCage double från MIMsafe.

Nadja Andersson, 36, från Värmländska Skattkärr, var övertygad om att hennes eget och hundarnas liv var över när hon såg bilen, som av någon anledning hade hamnat på fel sida av motorvägen, kom rusandes mot henne. Hon trodde inte för en sekund att de skulle överleva.

– Nä, jag tänkte ”att nu är det över”. Alla minnen bara strömma genom en, barn, sambo, ja allt.

Det var två år sedan olyckan inträffade. En dag i mars 2018.
Nadja som är en hundälskare av rang och som driver en kennel, trodde inte en sekund på att hon och hennes två hundar skulle överleva kollisionen. Och det är otäcka scener hon bär med sig än i dag.

– Hundarnas ylande i bilen under och efter kraschen hör jag i mitt huvud så gott som varje dag. Det är ren tortyr som jag dessvärre inte tror jag någonsin kommer att blir kvitt.

Nadja är långt ifrån återställd. Hon har värk i hela kroppen och efter olyckan har hon dessutom drabbats av svår migrän. Hon går fortfarande sjukskriven och vet inte om hon någonsin kommer att kunna arbeta igen.

– Nej, det är högst osäkert. Jag orkar inte så mycket med all värk jag har i dag. Trots olyckan är det passionen till hundarna som gjort mig stark till att orka gå vidare, trots all smärta och minnen som finns kvar. Utan hundarna hade jag förmodligen grävt ner mig. Djur är läkande, dom finns där oavsett vad man har för dag.

Att de båda hundarna, tiken Troja och valpen Tara, klarade den kraftiga smällen gör Nadja än mer övertygad om hur viktigt det är att ha en säker och krocksäker bur som MIMsafes VarioCage double är. Hon är evigt tacksam att de båda schäfrarna klarade sig utan skador.

– Jag kan bara konstatera att mitt val av en hundbur från MIMsafe räddade mina hundars liv. Jag tycker det är synd att många hundägare inte förstår vikten av att ha en säker bur i bilen. MIMsafes krocktester som utgår från hur en krock sker i verkligheten är de enda jag litar på.

Buren efter kraschen gjorde sitt jobb

Många i Nadjas bekantskapskrets har efter olyckan fått upp ögonen för detta och tänker mer på hundarnas säkerhet i dag än tidigare.

– Ja, även de har nu förstått hur viktig buren är och valt att köpa en krocksäker bur från MIMsafe – och absolut inte ha hunden lös i bilen. Det känns bra, avslutar Nadja Andersson ödmjukt.

I dag kör Nadja, naturligtvis, återigen med en MIMsafe VarioCage double i sin nya bil.

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0) 708-64 14 76

sv_SESvenska