Skip to main content
Nyheter

Trots coronan – rekordsiffror för MIMsafe

By 2020-07-03No Comments

Gert Olofsson

MIMsafes vd Gert Olofsson har haft en minst sagt händelserik vår.
- Ja, det har varit svängigt men nu kör vi så det ryker.

När coronapandemin slog till med full kraft satte MIMsafe igång en offensiv marknadsstrategi.

– När det stod klart för oss att allt fler skulle bli permitterade tog vi beslutet att annonsera mer än vad vi brukar göra och det har helt klart gett resultat, berättar Gert Olofsson.

När hela familjen stannade hemma från jobb och skola på grund av pandemin hände något exceptionellt – valpförsäljningen ökade drastiskt.

– Och när man väl har köpt hund ställs man inför många andra frågor. Till exempel att köpa en bur att ha i bilen så hunden åker säkert.

Så ganska naturligt kom MIMsafe’s försäljning igång och det med råge.

– Ja, vi har under våren haft två veckor där vi slagit tidigare försäljningsrekord. Att det skulle vända uppåt så snabbt hade vi kanske inte vågat räkna med, men det gjorde det.

Även MIMsafe korttidspermitterade sin produktionspersonal under våren men fick växla upp tämligen snabbt igen.

– Ja, beställningar på både burar, grindar och tillbehör växte explosionsartat. Beställningar som kom från hela världen. Vi har haft fullt ös de sista månaderna fram tills nu när semestern tar vid.

Samtidigt har MIMsafe hunnit med att lansera en ny produkt – en enkelgrind som ligger under företagets produktsortiment VarioSystem.

– Men den får vi faktiskt vänta med att börja producera tills efter semestern, berättar Gert Olofsson. Vi har haft fullt upp med att hinna med våra beställningar från alla världens hörn först och främst.

Nu väntar några veckors semester, sedan är det full fart igen.

– Det kommer att bli en rivstart som heter duga i augusti när vi är tillbaka från semestern.

Våra siffror kommer att vara fortsatt starka för det finns ännu inget som visar att försäljningen skulle mattas av. Vi har en välfylld orderstock att ta hand om, berättar MIMsafe’s vd Gert Olofsson nöjt.

MIMsafe tillverkar och säljer även lastnät till den tyska bilindustrin, och även där har försäljningen kommit igång ordentligt.

Hör en längre intervju med Gert Olofsson i MIMsafe-podden.

MIMsafe podden på Apple podcasts
MIMsafe podden på Google podcasts

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0) 708-64 14 76

sv_SESvenska