Skip to main content
Nyheter

Radioprofil till MIMsafe

By 2020-03-10juni 1st, 2020No Comments

Lars Sergård som hörts som programledare på SR P4 Väst de senaste fem åren, ansluter till MIMsafe med ansvar för marknad och kommunikation

– En fantastisk möjlighet i ett minst sagt spännande företag. Jag antar utmaningen med stor ödmjukhet, säger Lars under en tur ute i tillverkningen på Sågaregatan 16 i Trollhättan.

Lars Sergård är utbildad journalist, men har under större delen av sitt yrkesverksamma liv jobbat med företagskommunikation.

– Jag har mestadels producerat företagsfilm för både lokala och globala företag. Haft världen som arbetsplats, en nyttig erfarenhet jag tar med mig nu till Mimsafe.

MIMsafes grundare Mats Björnetun och företagets vd Gert Olofsson menar att Lars utgör en viktig pusselbit för MIMsafes verksamhet.

– Nu har vi en samlad kompetens i företaget för att utveckla oss till nästa nivå. Lars erfarenhet inom både media och företagskommunikation på internationell nivå är värdefullt för oss.

Lars är född skåning men har under sina 58 år flyttat runt en del i landet. Sedan drygt ett år tillbaka har han landat i Ljungskile tillsammans med sin fru Ellen.

– Ja, nu känns det som jag kommit hem och kommer att förbli här. Ett perfekt pendlingsavstånd till MIMsafe i Trollhättan.

Fem snabba:

Favoritland?
– Filippinerna med sin generösa befolkning och fantastiska natur.

Favoritsysselsättning?
– Klyva och hugga ved och trädgårdsarbete.

Hört att du gillar bilar?
– Ja, att köra dem men inte meka och bygga som Gert och Mats. Var en hängiven Alfaentusiast i många år men kör Land Rover idag. Behöver en oöm bil på landet.

Favoriträtt?
– Mormors köttbullar! De blev faktiskt kända för hela svenska folket när hon lagade dem i TV på 70-talet.

Vad ser du fram emot mest just nu?
Att lära känna medarbetarna på MIMsafe och hjälpa till och sätta fart på affärerna tillsammans med all den kompetens som finns i företaget.

sv_SESvenska