Skip to main content
Nyheter

Pushpa ny HR-ansvarig för MIMsafe

By 2022-02-10No Comments

Pushpa Johansson

- Jag älskar företag som bryr sig på riktigt!

Tanken var att hon skulle bli ingenjör, men hamnade på bank i London. Efter åtta år där sa hon upp sig och reste världen runt i ett år. Då började det sakta men säkert klarna vad hon egentligen ville göra.

Pushpa Johansson är en person som inte har något emot att jobba hårt men arbetsmiljön/kulturen i London, där hon arbetade på SEB:s kontrollavdelningen för terminer och optioner, var tuff.

– Ja, det var en väldigt individualistisk bransch med en inbyggd otrygghet som jag hade svårt för, berättar Pushpa.

Men det positiva Pushpa tog med sig från SEB:s Londonkontor och från sin tid på en mäklarbyrå som kundansvarig, var något helt annat.

– På en liten avdelning eller i ett litet företag är det tvunget att lära sig arbetet grundligt, att förstå hela kedjan och se helheten.

Den kunskapen var något som fick många arbetskamrater att komma till Pushpa med olika frågor. Det var då hon förstod att hon ville arbeta med organisationsutveckling genom ledarskap och lärande. Efter en tid av olika funderingar kände hon att hon ville satsa på HR, Human Resources, där du har ansvar för att arbeta med organisationsutveckling i stort och smått genom att stötta chefer och ledningsgrupp i olika aspekter av personalfrågor.

Efter sin HR-utbildning på Högskolan Väst, blev det HR-arbete på Akzo Nobel, HR-ansvarig på AAM och därefter Husqvarna i Brastad i Bohuslän. Och nu är hon alltså sedan i januari 2022, HR-ansvarig på MIMsafe.

– Jag är väldigt lokalpatriotiskt och gillar därför lokala företag som växer och som gör det med hjärtat på rätt ställe, berättar Pushpa som är uppvuxen i Vargön strax utanför Vänersborg.

Man kan säga att Pushpa har hittat hem efter 43 år.

– Och till ett företag som är tillåtande och som bryr sig om sina anställda. Vi har två enheter som nu ska slås samman till en stor enhet i Trollhättan, så jag har att göra, fortsätter Pushpa med glimten i ögat. Det är verkligen jätteroligt, mitt fokus just nu är att hitta ett sätt att få alla att trivas och känna sig hemma på sin nya arbetsplats. Det kommer att bli jättebra, vi har fantastiska medarbetare så det är bara en tidsfråga innan alla känner sig hemma och kan skratta och skoja som vanligt.

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0)10 55 00 452

sv_SESvenska