Skip to main content
Nyheter

MIMsafes modellsök – en rekommendation

By 2020-11-20december 11th, 2020No Comments

Bilmodellerna utvecklas i snabb takt. Allt för att hänga med i den tuffa konkurrensen. En modell kan utifrån se likadan ut under många år men när man kliver in i bilen kan mycket ha förändrats – inte minst i bagageutrymmet.

– När de första hybridbilarna kom blev det plötsligt mindre plats i bagageutrymmet. Det förbättrades genom att placera batterierna på annat sätt samt att batteripaketen gjordes annorlunda med hjälp av ny teknik. Men även i nyare bilmodeller utan batterier förändras många saker under tid och det går fort, väldigt fort, berättar Gert Olofsson, MIMsafes vd.

Vi som hundburtillverkare pratar förstås om kombibilar där burarna ska placeras.

–  Vi gör så gott vi kan för att hålla vårt modellsök uppdaterat. Men med coronapandemin har vi av naturliga skäl inte haft möjlighet att komma ut till bilhandlarna för att testa våra produkter som vi brukar, förklarar MIMsafes vd Gert Olofsson.

MIMsafes bilmodellsök är uppbyggt på egna besök hos bilhandlare där vi testat och mätt. Men vi får även in uppgifter från bilhandlare och andra samarbetspartners då de själva testat MIMsafes burar i nya modeller.

– Om det finns minsta osäkerhet om en bur passar i en specifik bilmodell eller inte, så skriver vi också in det i vårt modellsök, berättar Gert Olofsson.

Ett exempel på det är Audi Q3, en bilmodell där det finns tre(!) val på bagagegolv, beroende på vilken årsmodell du väljer. Du kan få ett lägre fast golv, ett högre eller ett bagagegolv som du kan flytta i höjdled.

– Då måste bilägaren vara uppmärksam och titta hur bagaget ser ut för att kunna välja rätt bur.

Lasse Sergård med ansvar för marknad och kommunikation, har pratat med många kunder som ringt in under året och berättar om drömscenariot när kund ska välja bur.

– Häromdagen ringde ”drömkunden” som berättade att de hade en stor hund och behöver därför en av MIMsafes större burar – och nu, som sista steg, skulle de köpa en bil. Det blev ett uppsluppet samtal då jag berättade att vi på MIMsafe brukar, lite halvt på skämt halvt på allvar säga; att för att få till den bästa lösningen för sin hund i bilen bör man först köpa hund, sedan bur och sist biIen. I det här fallet var det verkligen så och vi kunde enkelt vägleda kunden vilka bilmodeller som var bäst lämpade.

Den situationen är såklart inte vanlig och därför är vårt modellsök ett viktigt instrument för att vägleda våra kunder.

–  Och så fort vi är osäkra på en viss bilmodell så skriver vi in det i vårt bilmodellsök där vi reserverar oss för eventuella fel, vi måste vara ärliga med det. Samtidigt vill jag understryka att det allra mesta i vårt modellsök stämmer och är korrekt. Men är man som kund det minsta osäker så rekommenderar jag att ringa till närmsta djurbutik eller bilhandlare eller till oss på MIMsafe, avslutar Gert Olofsson, vd.

För att göra det ännu enklare att hitta rätt produkt till din bil, ligger nu även vår modellsökfunktion bland de övriga rubrikerna överst på vår hemsida med en egen rubrik.

Gå in på www.mimsafe.com

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0) 708-64 14 76

sv_SESvenska