Skip to main content
Nyheter

MIMsafe storsatsar i ny fabrik

By 2021-09-03No Comments

MIMsafes blivande fabrik

MIM Construction flyttar!

Ledande tillverkaren av krocksäkra hundburar med varunamnet MIMsafe, slår samman sina två fabriker till en gemensam från och med årsskiftet.

– Vi måste helt enkelt höja vår produktionskapacitet för att möta den stora efterfrågan, säger företagets vd Gert Olofsson.

Ingen har väl kunnat undvika det enorma hundintresset under pandemin vilket gjort att MIMsafes burar, grindar och lastnät blivit än mer populära. Men huvudanledningen med en gemensam anläggning finns framför allt i företagets finansiella mål.

– Vi bestämde oss under 2020 att vi ska öka vår omsättning till en halv miljard kronor under de närmaste fem åren. Redan nu, under det andra året, ser vi att vår prognos håller och det med råge, konstaterar Gert Olofsson.

Dessutom kommer MIMsafe att under hösten släppa sin första av två takboxmodeller som man hoppas mycket på.

Företagets MIMclip som användes på hälften av fälttävlanshindren under OS i Tokyo har också hamnat mer i fokus efter tävlingarna där.

– Och vi har fler produkter på gång. Alla med koppling till vår verksamhet som ytterst handlar om att rädda liv genom att ta fram olika slags krocksäkra transportsystem för fordonsindustrin.

Den första januari får alltså företaget tillgång till den nya fabrikslokalen med adress Kardanvägen 80 i Trollhättan.

– Vi kommer att få en fabrikslokal på sammanlagt 14.000 kvadratmeter. Perfekt för oss. Nu blir det att kavla upp ärmarna för att förbereda och planera hur fabriken ska se ut för att få till en effektiv och modern tillverkningsprocess, avslutar Gert Olofsson och blickar ut på det i än så länge tomma fabriksgolvet.

MIM Constructions framgångar får alltmer uppmärksamhet i media. Den 6:e september publicerar Dagens Industri en stor artikel om företagets framgångar.

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0)10 55 00 452

sv_SESvenska