Skip to main content
Nyheter

MIM Construction AB förvärvar MIMsafeUK

By 2021-01-21No Comments

Gert Olofsson (vänster), Angus Griffiths (höger)

Svenska MIM Construction AB med varumärket MIMsafe, har per den 2021-01-01 förvärvat företagets tidigare samarbetspartner i Storbritannien, MIMsafeUK till hundra procent.

MIMsafe är det ledande varumärket för tillverkning av säkerhetsprodukter inom den moderna bilindustrin, hundburtillverkning samt säkerhetssystem inom ridsporten med försäljning över hela världen.

– Vi vill med köpet av MIMsafeUK vidareutveckla våra säljkanaler och stärka företagets närvaro på den brittiska marknaden, säger MIM Constructions vd Gert Olofsson.

Angus Griffiths som sedan två år drivit MIMsafeUK blir nu företagets Country Manager i Storbritannien.

– Det känns fantastiskt att nu vara en del av ett internationellt växande varumärke som går framåt för att öka säkerheten med innovationer inom varje område de är verksamma; från bildelar till rid- och hundvärlden.

Att MIMsafe etablerar sig i Storbritannien gör enligt Angus Griffiths att MIMsafe kommer att få mer muskler på alla plan, allt från marknadsföring till att höja varumärkets image i Storbritannien.

– Detta kommer att hjälpa kunderna att upptäcka MIMsafe som pionjärer för säkerhet i allt de gör. Vi kommer att kunna utbilda fler potentiella kunder och ge många fler människor möjlighet att resa säkert med sina husdjur.

MIM Constructions vd Gert Olofsson berättar vidare att förvärvet av MIMsafeUK är ett steg av många för att få företaget att växa de närmaste åren.

– Vi har satt ett högt mål för de närmsta fem åren, med köpet av MIMsafeUK tar vi ett första steg mot att nå detta mål.

 

Om MIM Construction AB

Varumärket MIMsafe är i dag den internationellt ledande tillverkaren av krocktestade hundburar, grindar samt universella lastnät med serierna VarioCage, VarioSystem, MultiCage och Care2. MIMsafe tillverkar även specialanpassade lastnät för bland andra VW, Subaru, Kia, m fl. Varumärket MIMclip ingår också i företagsgruppen och är ett säkerhetssystem för säkrare ridsport inom fälttävlan. I dag det enda godkända säkerhetssystemet i världen, ett beslut taget av det Internationella ridsportförbundet, FEI.

MIM Construction AB har två produktionsenheter i svenska Frändefors samt Trollhättan med drygt 50 anställda.
MIM Construction AB är ett delägarägt företag.

För mer information hör av er till:
Gert Olofsson, vd
+46 (0)10-55 00 451
[email protected]
www.mimsafe.com

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0) 708-64 14 76

sv_SESvenska