Skip to main content
Nyheter

Familjen Rhodin som fått gå ”All in”

By 2020-10-22No Comments

Efter att ha varit ifrån varandra i tio år blev Anna och Niklas ett par igen. När första barnet, Alwa, var två år bestämde de sig för att skaffa ett syskon - Det blev två, samt en Irländsk varghund!

Att familjen valde att köpa en hund som tillhör världens största hundras förvånar nog ingen när man tagit sig genom denna artikel. Men vi lämnar Bosse som hunden heter, ett tag.

– Jo, när människor ser vilket liv vi lever i dag så är det många som reagerar och säger att vi verkar vara den typen av människor som går ”All in”. Vi ser det dock inte så. För oss lever vi ett helt normalt liv, säger mamma Anna från gården utanför Kungsbacka.

Anna och Niklas träffades för andra gången i livet efter att ha varit ifrån varandra i tio år och levt i andra förhållanden. De gifte sig och fick dottern Alwa två år efter de träffades.

Under tiden har de varit med om en ordentlig flyttkarusell. Bott i både hus och lägenhet om vartannat. Boendet som ställdes på sin verkliga spets när de bestämde sig för att försöka få ett syskon till Alwa.

– Ja, för det blev ju tvillingar, Ida och Lina. Så vi blev plötsligt trångbodda. Med Lina som dessutom föddes med en CP-skada insåg vi att vi inte kunde bo kvar i ett hus med trappor, så det var bara att flytta igen.

Familjen Rhodin hittade till slut sitt drömboende. En gård på landet bland skog och åkrar.

– Ja, det är helt underbart, berättar Anna och tillägger att det var hon som drev på för att familjen skulle flytta till landet.

– Och det blev verkligen den bästa lösningen för oss alla till slut.

Sedan var det ju det där med att skaffa en praktisk bil. En bil där både Linas rullstol samt bamsehunden Bosse skulle få plats på ett säkert sätt.

Bosse beräknas bli cirka en meter i mankhöjd och för en sådan stor hund finns inga säkra burar.

– Det var då vi insåg vi behövde experthjälp och ringde till MIMsafe och fick prata med Kristina som tog emot oss med öppna armar för att hitta en lösning, berättar Anna.

Maken Niklas ringde i rättan tid, för lösningen var att sätta in MIMsafes nya produkt – en VarioGate, en enkelgrind med mellanvägg – samt montera det krocksäkra lastgallret VarioBarrier, så hunden inte far in i kupén vid en kollision framifrån.

Så det blev Niklas som fick åka till Trollhättan för att se om MIMsafes tankar med den nya enkelgrinden fungerade för deras bil.

– Vilken uppslutning det blev, minns Niklas och fortsätter.

– Där fanns den helt fantastiska personalen. Säljaren Kristina Johansson och produktutvecklaren Jerker Bergström samt MIMsafes, både chefer och grundare, Mats Björnetun runt bilen medan grinden monterades. Nyfikna förstås eftersom vår bil var den första där den nya enkelgrinden monterades.

Här snackar vi service, säger Niklas nöjt.

Och Anna som är den i familjen som använder bilen mest, en VW Caddy Maxi Life, är lyrisk.

– Ja, MIMsafe fick en rejäl utmaning som de lyckades med till hundra procent. Vi är supernöjda, nu sitter vi alla säkert i bilen, avslutar Anna Rhodin från gården i Särö.

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0) 708-64 14 76

sv_SESvenska