Skip to main content
Nyheter

Carrier – ger dig ett extra och säkert utrymme

By 2022-05-13No Comments
Bil utrustad med både VarioCage Hundbur och Carrier Takbox

Bagageboxen som sätter en ny krocksäkerhetsstandard för takboxar.

Nu är den äntligen här! Vår lite mindre takbox som ger ett extra utrymme, inte minst för hundägare som har fullt i bagageutrymmet. Så småningom kommer även en skidbox för alla vintersportälskare.

Först satte vi en helt ny krocksäkerhetsstandard med våra transportburar. Nu gör vi detsamma med vår nya produkt – takboxen Carrier.

Vi vill att din takbox ska sitta säkert på biltaket. Den ska inte behöva lossna och skada andra vid en kollision. Inte heller behöva gå sönder och öppna upp sig så packningen far iväg ut i trafiken.
Därför har vi byggt den med vårt snillrika och patenterade TEAS-system, The Energy Absorbing System. En teknik som hjälper att fånga upp de krafter som uppstår vid en kollision. Enkelt utryckt skulle man kunna säga att systemet gör krocken ”mjukare”.
Liksom transportburarna klarar vår Carrier krockkrafter upp till hela 26g. Takboxen stannar kvar på biltaket i tester med full last gjorda i 50 km/h med en last på 75 kilo.

Dessutom är Carrier byggd med dubbla skal för bästa stabilitet. Inne i bagageboxen hjälper en lampa dig när du öppnar den för att kunna packa även i mörker. Det ligger en matta i boxen för att förhindra att lasten glider allt för mycket. Den är lackad i pianosvart och tillsammans med vår igenkännande gula linje längs sidorna, markerar det att det är en produkt från MIMsafe, samma gula linje som du hittar på våra burar.
Med vår takbox är det första gången vi använder vårt patenterade TEAS-system på marknaden. Vi är dock övertygade om att detta bara är början på en spännande resa där vi tror oss kunna hitta många andra användningsområden. Till exempel i handikapp- och arbetsfordon, men även inom blåljuskåren, bara för att nämna några. För vad vi på MIMsafe ständigt arbetar för, är att vara innovativa, nyfikna och tänka utanför den berömda boxen. Allt för att skapa en trygg resa i livet för både människor och djur.

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0)10 55 00 452

sv_SESvenska