Skip to main content
Nyheter

Bondsonen som blev världskänd med sitt MIMsafe

By 2020-04-24juni 29th, 2020No Comments

Mats Björnetun (till höger) provar mekanismen bakom hästhinder ”Table kit”

Han började med att bocka frontbågar hemma på gården strax utanför Frändefors i Dalsland i mitten av 80-talet. I dag är Mats Björnetun ett internationellt erkänt namn genom sitt säkerhetsarbete i MIMsafe.

I vår senaste podd #3, kan ni höra MIMsafes grundare, Mats Björnetun om sin och sitt företags resa fram till i dag. Kanske någon undrar vad ”MIM” står för? Jo, som den hemmason han är, betyder gården i Myra väldigt mycket för Mats, så förkortningen står helt enkelt för ”Mats i Myra”, och MIM som förkortning har blivit ett ledande varumärke genom åren.

I podden berättar Mats Björnetun hur allt började och resan fram till dagens MIMsafe med drygt 40 anställda. Hur säkerhetstänket slog rot i allt Mats tog sig för. Om att MIMsafe i dag är ett företag som krocktestar sina burar utifrån lagen om produktansvar – En lag som reglerar att man som tillverkare har ansvar gentemot konsument som ska kunna känna sig säker på att man köper en vara utan risk.

Om de två produktionsenheterna; i Frändefors och Trollhättan, med tillverkning av säkerhetsnät till den tyska bilindustrin och de berömda hundburarna som är krocktestade som ingen annan bur på marknaden.

MIMsafe podden på Apple podcasts
MIMsafe podden på Google podcasts

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0) 708-64 14 76

sv_SESvenska