Nyheter

Från kriget i Bosnien till hunddagis i Borås

By 31st augusti 2020 No Comments

En vanlig dag på jobbet

Både Dobberman Croy och Nermin nöjda med sin grind säkrad med ett lastnät.

Alisa, snart utbildad hundfrisör

Träffa Nermin Huskic, hundinstruktören som lyckats skapa Borås största hunddagis.

Under kriget på Balkan mellan 1992-1995 som han själv deltog i, hände något livsavgörande.

– Jag hittade en övergiven hund som jag tog hand om. En Schäferliknande blandrashund som jag döpte till Luxi. Vi blev bästa vänner under hans 15 år han levde, berättar Nermin.

Nermins pappa var också en avgörande faktor till att Nermin hittade kärleken till hundar.

– Pappa var en äkta djurvän. Egentligen spelade det ingen roll vilket djur det handlade om, men hunden stod nog honom mest nära trots allt.

Efter kriget i Bosnien såg Nermin ingen framtid för honom där. Blicken riktades mot Sverige dit han kom 2003, 21 år ung.

Han hamnade i Borås och började raskt att lära sig svenska. Samtidigt som han inte låg på latsidan för att försöka hitta jobb.

– Jag hankade mig fram genom att ta småjobb, bland annat som städare.

Nermin kunde inte släppa tanken på att en gång få jobba med hundar på något sätt.

– Ja, jag sprang runt hos olika hunddagis i Borås, men ingen behövde någon extra personal. De tyckte säkert jag var ganska tjatig för jag gav mig verkligen inte.

En dag skulle Nermins envishet dock bära frukt.

– Jag fick sex månaders praktik på Åshundens dagis i Borås, samtidigt som jag utbildade mig som hundinstruktör på Hundens hus i Göteborg.

Nermins mål var att starta ett eget hunddagis och en dag blev det möjligt.

– Jag fick ta över Åshundens dagis och deras kunder. Det var en riktigt bra start och sedan har det bara rullat på, berättar Nermin stolt.

I dag driver Nermin sitt Aki Hundcenter i Borås tillsammans med sin fru Alisa som utbildar sig till hundfrisör samt sex anställda.

– Vi har mellan 70-80 hundar på dagiset varje dag. Så vi har vuxit och blivit Borås största hunddagis, lägger Nermin till.

Just nu kör MIMsafes nye ambassadör sin välväxte Dobberman vid namn Croy, med MIMsafes VarioGate, en grind som ger Croy gott om plats. För att säkerställa säkerheten så använder Nermin även MIMsafes lastgaller – VarioBarrioer.

– Men det får nog bli en större bil ganska snart så jag får in en passande bur till Croy. För det är ju allra säkrast att låta hunden ligga i en bur, avslutar vår nye ambassadör som redan har koll.

Vi hälsar Nermin välkommen som ambassadör för MIMsafe och önskar honom lycka till.

Text:
Lars Sergård
Marknads- & kommunikationsansvarig
MIMsafe
[email protected]
+46 (0) 708-64 14 76